Hyrbil

Bromma flygplats finns flera hyrbilsföretag representerade. Det är följande:

Europcar: Ett biluthyrningsföretag som ligger inom VW-koncernen och har huvudkontoret i Paris. Europcar har i stort sett hela Europa som sin marknad. De känns igen på deras gröna färg på logotypen som även har ett gult streck. Deras slogan är ”Moving your way”

Mabi: Mabi är för många svenskar ett okänt hyrbilsföretag. Men företaget har verksamhet i ca 80 svenska städer och i många av dessa finns två eller fler bokningsplatser. Bara i Stockholm finns 22 stationer.

Avis: Avis är ett mycket stort och etablerat märke inom biluthyrning. Företaget är amerikanskt och finns över hela världen. Första gången Avis hyrde ut en bil var 1946 och efter att först etablerat sig på den amerikanska marknaden finns de nu i cirka 165 länder. Deras slogan är ”We try harder”

Hertz: Även Hertz är ett amerikanskt företag. Det ägdes länge av Ford Motor Company men såldes år 2005 till Clayton Dubilier & Rice. Hertz grundades så tidigt som 1918 och redan 1950 hade man etablerat sig på den europeiska marknaden. Första gången de kunde erbjuda hyrbilar i Sverige var 1960.

Sixt: Sixt är även det ett företag med lång historia. Det grundades 1912 av tysken Martin Sixt. Idag finns huvudkontoret i Tyskland men verksamheten sträcker sig över hela världen. Det finns representerade i ca 100 länder.

Budget: Budget startades 1958 och gjorde i början verkligen skäl för sitt namn. Då hade de bara tio bilar men priserna var betydligt lägre än de andra etablerade företagen på marknaden. Kanske var det orsaken till att Budget kunde växa så snabbt. Idag finns företaget i 120 länder och på ca 300 olika uthyrningsställen. I Sverige finns de på ca 80 orter.Boka

Vilket av dessa företag erbjuder bäst pris och modeller som passar dig? Jämför hyrbilar på Bromma Flygplats på hyrbilbrommaflygplats.nu. Betydligt enklare än att besöka vardera biluthyrare. Boka även i förväg då detta brukar generera lägre pris.