Vård

Här hittas vårdinrättningarna i Bromma. 

Brommaplans Vårdcentral

Brommaplans Vårdcentral är en av landstingets vårdcentraler som finns i området. Vårdcentralen ligger på Klädesvägen 12 precis vid tunnelbanestationen. De har öppet 8-17 och tidsbokning kan ske på 08-123 407 00. Det är även möjligt att boka tid via webben (inloggning via Bank-ID). 

Företagshälsovård

Både akutvårdcentral och vårdcentralen är öppen för personer som upplever fysiska eller psykiska problem. Prover och undersökningar sker utifrån läkares eller sjuksköterska rekommendation. Detta utifrån gällande mående. 

Vill man vara proaktiv och få hjälp med livsstil, kontrollera blodvärden och/eller få en grundläggande hälsoundersökning finns däremot flera privata vårdcentraler som man kan vända sig till. Inriktningen på företag som erbjuder företagshälsovård i Stockholm är olika. En del är enbart proaktiva gällande motion och hälsa medan andra har mer fokus på undersökning och analys. Vissa har även samarbete med lokala hälsocentraler där exempelvis provtagningar sker. Kontakt med företagshälsovården ska kunna ske anonymt utan att arbetsledaren ska få veta om detta. 

Privat vårdcentral

I och omkring Bromma finns flera privata vårdföretag som driver hälsocentraler samt ger annan inriktning på vård. På Brommaplan finns exempelvis BrommaAkuten som etablerades där 2011. Hälsocentralen erbjuder både drop-in tider samt bokade tider. Tidsbokning sker enbart via telefon och kan ske 8 – 20 på vardagar. 

BrammaAkuten var tidigare en närakut men har sedan ändrats till att enbart vara en klassisk hälsocentral. Namnet kan alltså vara något missvisande. 

Husläkarjouren

Husläkarjouren ligger på samma ställa som Brommaplans Hälsocentral. I samma byggnad finns även tandläkare vilket gör att man samlat större delen av vårdinrättningarna på samma ställe. 

Det är till husläkarjouren du ringer om du behöver vård på kvällar och helger utan att det är så akut att du bör åka till akuten. Hit kan du exempelvis vända dig vid urinvägsinfektion, öroninflammation eller mildra problem i luftvägarna. Tid bör alltid bokas via telefon. 

Enklaste vägen att få veta om man bör söka upp husläkarjouren, vänta till kommande vardag eller åka till akuten är att ringa 1177 där hjälp ges dygnet runt och hänvisning kan ske till korrekt vård.