Vattenhuset

Vattenhuset är några mycket mysiga simhallar som finns på flera ställen i Stockholm, bland annat i Bromma och Sollentuna. Babysim är nog det som de är mest kända för. När du kommer dit med din baby för första gången vänjer du dig och din baby vid vattnet, allt härliga ljus, ljudet och alla de nya vännerna. Du kommer att få lära dig allt du behöver veta och sedan börjar ni att dyka. Då man simmar hos Vattenhuset på babysim får du själv bestämma om du vill dyka. Varför man dyker med små barn är att Vattenhuset vill visa bebisarna att de kan hålla andan under vattnet, för att ge möjlighet att de ska klara av självräddning och sen såklart att simma i ett senare skede.
En bebis huvud är ganska stort och väger ganska mycket jämfört med resten av kroppen och det gör det mycket svårt att simma med huvudet ovanför vattenytan som du kan förstå. Bebisarna som simmar på babysim på Vattenhuset får starta att bada mellan dess föräldrar eller från läraren till dess förälder och detta kommer du få testa på så tidigt som på babysim skolans andra tillfälle så det går snabbt framåt.hotell sollentuna

Det finns några få saker som ni måste uppfylla för att få börja med babysim på Vattenhuset i Bromma eller Sollentuna:
•Naveln måste vara läkt
•Bebisen måste väga minst 4 kilo
•Bebisen måste vara minst 12 veckor gammal.

Vattenhuset välkomnar bebisar som är max 1 år gamla sedan är stopp. För de bebisar som överstiger 1 år bör du istället titta Plask & lek som också det erbjuds på Vattenhuset i Bromma och Sollentuna. Om du vill lyxa till det lite extra någon gång föreslår jag att du bokar ett hotell i Sollentuna som jag gillar i samband med ditt badtillfälle och även passar på att äta på Edsbacka Bistro som finns nära Vattenhuset.